Havuz Bakımı

Otellerden tatil köylerine, villalardan yazlıklara, spor salonlarından spa merkezlerine kadar günümüzde birçok yerde görmeye alışık olduğumuz havuzların, doğru kullanıldığında sağlımız için çok faydalı etkileri olduğu bilinmektedir. Yüzmek başlı başına bir spor olduğu halde, birçok spor branşının içerisinde de kişilerin gelişimine katkı sağlamaktadır.

Yüzmenin faydaları saymakla bitmez. Bu kadar kullanımı yaygın olan bu havuzların elbette bir bakım ve temizlik periyodu bulunmaktadır. Üstelik havuz bakımı üst düzey disiplin ve süreklilik gerektirir.

Havuzlar insan sağlığı açısından fayda sağlarken, doğru yöntemlerle bakımı yapılmayan bir havuz insan sağlığına ciddi riskler oluşturur. Bakım, periyodik bir zaman diliminde sürekli ve doğru yöntemlerle yapıldığında sağlığınızı tehdit eden unsurları bertaraf etmiş olur. ‘’Bakarsan Bağ Bakmazsan Dağ Olur’’ sözü, her alanda olduğu gibi, havuz bakımında da doğruluğunu kanıtlar niteliktedir.

 

Neden Havuz Bakımı ?

Havuz kullanım süresi boyunca, mikroorganizmaların doğal olarak çoğaldığı ortamlardan biridir. Yalnızca klor eklemek suyun temizliğine etki etse de, havuz yüzeyine etkisi olmaz. Bakımı yapılmamış bir havuzda, bakteri, küf gibi gelişimi başlar ve koku yayar. İnsan sağlığına uygun olmayan bu durumda, kullanılan havuzlar hastalıklara neden olabilir.

Havuz Bakımı Nasıl Yapılır?

Düzenli olarak, havuz temizliğikireçlenmeberraklık, bakterilere karşı özel kimyasalların kullanımı ile sağlıklı kullanıma uygun hale getirilir.

Ayrıca, havuz filitre sistemi, kontrol edilerek, ters yıkama yapılabilir. Suyun PH değerlerine uygun kimyasallar ile istenilen PH değerleri elde edilir.

Bakımın temeli havuz sirkülasyon sistemi ile doğru orantılıdır. İyi bir sirkülasyon sistemi ve periyodik havuz bakımı, havuz kullanımından meydana gelebilecek tehditleri %99 azaltır. Sirkülasyondezenfeksiyonhavuz kimyasalı, günlük bakım… Bu dörtlü ile bunu sağlamak çok da zor değil. Özellikle halka açık havuzlarda kullanım yoğunluğu ele alındığında risk artmaktadır. Fakat bu dörtlü kural yerli yerindeyse, bu havuzların da sağlığınıza olumsuz etkisi olmayacaktır.

 

Havuz bakımı nasıl olmalıdır?

Havuz bakımı, günlük, haftalık, aylık ve sezonluk olarak çeşitleri olan faaliyettir. Her biri yapılması zorunlu olan içeriklerden meydana gelir.

Günlük bakımda; ph klor ölçümü, kaba pislik temizliği (havuz yüzeyindeki yaprak ve kalıntılar), havuz motorlarının çalıştırılıp kapatılması gibi unsurlar yer almaktadır.

Haftalık bakımda; genel dip temizliği, filtre ters yıkama, mekanik malzeme kontrolü, su seviye kontrolü gibi faaliyetler yapılır.

Aylık bakımda; laboratuvar analizleri ve bunun akabinde gerek görülürse havuz şoklaması, diğer genel kontroller gibi aşamalar yer alır.

Sezonluk ve yıllık bakımlarda ise, genelde kış aylarının gelmesi ile birlikte kendi haline bırakılan havuzların temizlenip şartlandırılması, varsa denge tankı temizliği, filtre kum seviyeleri ve kirlilik durumlarının kontrolü yapılır.

Bakım maliyeti havuzların büyüklüğü ve mevcut dezenfeksiyon sisteminize göre değişkenlik göstermektedir.

Firmamız havuz bakımı konusunda sertifikalı ve eğitimli personel ile sorunsuz hizmet anlayışını ilke edinmiştir. Havuzlarınızın sezona hazırlanması, laboratuvar analizleri, periyodik, aylık ve yıllık bakım hizmetleri konusunda firmamızdan destek ve hizmet alabilirsiniz.

Bize Ulaşın

    Adres​
    Altayçeşme Mh. Detay Çıkmazı Sk. Öz Yaşam St. B Blok No: 4/B Maltepe/İstanbul
    Telefon
    0216 44 12 13