Havuz Kaba İnşaatı
27 Tem 2020  /  . mustafa   /   0 Yorumlar

Havuz Kaba İnşaatı

Havuz inşaatlarının temel süreçlerinden biri olan kaba inşaat yapımına başlamadan önce belirlenmesi gereken prosedürlere ve projelere uyularak gerçekleştirilir. Havuz kaba inşaat yapımında site gibi büyük konutlarda veya otel tarzı eğlence ve konaklama merkezlerinde özelikle planlamaların belirlenmesi gerekir. Çoğu kişinin merak ettiği sorulardan biri haline gelen havuz kaba inşaat projelere dayanılan bir işlemlerden geçerek yapım aşamasına kadar ki süreç izlenir. Büyük bir alanda yapılacak olan havuzların kaba inşaatları ve gerekli olan izinler uzman kişiler tarafından alınması daha doğru olacaktır. Anlaşılan uzman ekipler ile gerekli olan izinler alındıktan sonra kaba inşaat için belirlenen alanın denetiminin yapılmasını sağlar.

Havuz Kaba İnşaat Nasıl Yapılır?

Havuz kaba inşaatı bu konuların meraklısı için oldukça derin bir konu gibi görünse de alınacak olan izinlerden sonra havuz kaba inşaatın belirli süre içerisinde bitirilmesi beklenir. Ancak gerekli izinler alındıktan ve prosedürlertamamlandıktan sonra geriye kalan kaba inşaatın hafriyat kısmını bitirmektir.

Planlanan ve hayata geçirilen Havuz kaba inşaatına başlanılmadan önce denetimin yapılması daha sonraları çıkabilecek sorunları en aza indirir. Hafriyata başlanıldıktan sonra gereksiz toprak havuzun etrafından kaldırılır. Her zeminin düzgün bir açıda olabilmesi için sıkıştırma işlemi, tüvanan, dolgu gibi işlemler gerçekleştirilir. Demir döşeme ve bağlantılar uygulandıktan sonra mekanik, tesisat, elektrik gibi işlemler gerçekleşir. Ancak bu tesisatları beton dökümü sırasında korumak gerekir.

Havuz Kaba İnşaatında Betonlama Nasıl Olmalıdır?

Havuz Kaba İnşaatı

Havuz kaba inşaatı evin temeli kadar sağlam olmalıdır. İçerisinde taşıyacağı tonlarca suyu kaldırması gerekir. Kaba havuz yapımında evin temeli kadar sağlam olabilmesi için öncelikle kaliteli bir beton kullanılmalıdır. Beton havuzun en önemli malzemelerinden biri olduğu için kaliteli bir malzeme kullanılmalıdır. Bütün bu kalite kontrol sıralarından sonra beton kalıbına dökülen betonun sızdırma yapmaması ve patlamaması için gerekli olan tüm önlemler alınır. Donatı pas payları beton dökümü sırasında dikkat edilecek işlemdir. Beton dökümü sonralarında kullanılan özel araç ve malzemeler ile betonun sıkılaşması gerekir. Betonun sıkılaşması ve bozulmaması için birkaç gün beklenilmesi gerekir.