Havuz Tadilatı
03 Ağu 2020  /  . mustafa   /   0 Yorumlar

Havuz Tadilatı

Bütün diğer betonarme yapılarda olduğu gibi yüzmehavuzları tadilata ihtiyaç duyar bu noktada havuz tadilatı için konusunda uzman bir ekiple çalışan bir profesyonel kurumdan destek almanızda fayda olabilir. Uzman ekibin yaptığı tadilatlar daha uzun süre kullanılabiliyor. Yıllar geçtikçe yüzme havuzlarında ister istemez sorunlar baş gösterebiliyor. Bu sorunlardan bazıları ise şu şekilde sıralanabilir; fayans ve seramiklerde oluşan çatlaklar, derz dolgu yenilemesi, su tesisatında karşılaşılan sızıntı ya da çatlaklar, ekipman tamiratları, mekanik tesisat yenilenmesi gibi sorunlar olarak karşınıza çıkabilir. Eski havuzlarınızı elden geçirilmesi size eski havuzunuzu yenileme imkânı verir. Böylece daha uzun süre havuzunuzu yenilemeden kullanma imkânı verir.

Havuz Tadilatı Ne zaman Yapılır? Neden Önemlidir?

Havuz tadilatı mevsimlere göre yapılan bir işlemdir. Kış, yaz ve bahar mevsimlerinde bakımı yapılan yüzme havuzları ortaya çıkan gerekliliklere göre tadilata girip yeniden tasarlanabilirler. Mevsimlere göre yapılan bakım işlemlerinin yanında yıllık, aylık, haftalık ya da günlük olarak periyodik bakımları yapılan havuzlarda bakım ve onarım işlemleri öncelik sırasına göre halledilmesi gerekir. Havuzlarda nemlenmeden kaynaklanabilecek deformasyonlar ve tahribatlarda hızlıca halledilmelidir.

Havuz Tadilatı Hangi Sıklıkla Yapılmalıdır?

Yüzme havuzuna doğru şekilde bakım yapmak oluşabilecek sorunları ve dolayısıyla masrafları en aza indirecektir. Havuz tadilatı işlemleri genel olarak yaz başında yapılması tavsiye edilmektedir. Yaz aylarında çocukların ve sizin havuz keyfinin yarım kalmasını istemiyorsanız tadilat işlerini aksatmamanız önemlidir. Havuz onarım işlemleri yaz başlarında yapılmalıdır.  Bunun yanı sıra bir sonraki yıla daha az bakım masrafı ile girebilmek için havuz tamamen boşaldıktan sonra genel temizlik ve bakım işleri yapılabilir.

Havuz Tadilatı

Havuz tadilatlarında dikkat edilmesi gereken bir diğer unsurda havuzun kendisine ek unsurlarında bakım ve onarımı yapılmalıdır. Örneğin; havuzunuzda atlama tahtası ya da kaydırak gibi donanımlar var ise, bu donanımların da bakım ve onarımı mutlaka yapılmalı ve es geçilmemelidir. Kaydırak gibi havuz üstündeki donanımların bakım ve onarım talimatları izlenerek bakım ve onarım işlemi gerçekleştirilmelidir. Havuzunuza düzenli olarak bakım yapmak hem havuzunuzu daha güvenli bir şekilde kullanmanıza ve daha uzun süre havuz keyfi sürmenize olanak sağlayacaktır.

Havuz tadilatı ve ve havuz yapımı ile ilgili teklif almak için tıklayın.