Kaliteli Havuz Yapımı
10 Tem 2020  /  . mustafa   /   0 Yorumlar

Kaliteli Havuz Yapımı

Yüzme havuzlarının çeşitliliği kadar kaliteli yapılması ve içerisindeki malzemelerinde kaliteli olması çok önemlidir. Yüzme havuzu çeşitleri arasında yazları en çok tercih edilen açık yüzme havuzları iken kışları da sıcak ve kapalı yüzme havuzları tercih edilmektedir. Yüzme alışkanlığına sahip olan kişilerin sağlıklı bir yaşama kış gelince ara vermek istemeyen kişilerin tercih ettikleri yüzme havuzları isteğe ve ihtiyaca göre özel tasarlanmaktadırlar. Kaliteli bahçe havuz yapımı konusunda havuzların yapımlarının yanı sıra kullanım kolaylığına da dikkat edilmelidir. Havuz yapımında kullanılan havuz aksesuarların ve ekipmanların da kaliteli olması da önemlidir. Havuz yapımı esnasında havuz esnasında ve havuz güvenliği için işlemler üzerinde detaylı çalışılmalıdır. Alınan malzemelerin ve yapılan çalışmaların sonradan sorun çıkarmaması için malzemelerin kaliteli seçilmesi ve yapım aşamalarının profesyonel çalışılması gerekmektedir.

Kaliteli Havuz Yapımı Nasıl Olmalıdır?

Kaliteli havuz yapımı dış mekân, açık havuzlar veya iç mekân, kapalı havuzlar olarak ikiye ayrılmaktadır. İki farklı tasarlanan havuzların yapımında kullanılan malzemelerin kalitesi kullanılacak ve inşa edilecek olan havuzun yapım aşamasında önemli rol oynamaktadır. Bunu yanı sıra yapılacak olan havuzun her türlü iklim şartlarına uygun olarak yapılması gerekmektedir. Havuzun yapımı kalitesi ve dayanıklığı açısından profesyonellik gerektiren bir iştir. Kalite gerektiren bir sektör olarak havuz yapımı havuz filitrasyon sistemleri ve havuz dezenfeksiyon sistemlerinin yapılmasına kadar geniş kapsamlı bir faaliyettir. Kaliteli havuz yapımı öncelikle havuzun yapılacağı yerin düzenlemeleri ve temelleri ile başlamaktadır. Bu yüzden kaliteli bir havuz yapımı için öncelikle zemininde iyi olması gerekmektedir.

Kaliteli Havuz Yapımı
Kaliteli Havuz Yapımı

Havuz Yapım Aşaması

Kaliteli bir havuz yapabilmek için gerekli adımları tek tek takip etmek gerekmektedir. Öncelikle havuzun kurulacağı bahçenin veya alanın planlanması gerekmektedir. Havuzun boyutunu enini, şeklini ve yerini belli edebilmek için tahtalar ile işaretlenir. Oluşturulan ahşam çizelgenin şekline göre kazı gerçekleştirilir. Kazı işlemleri tamamlandıktan sonra çeliğin eklenmesi havuzun yapısal bütünlüğü için çok önemlidir. Kullanılan çelik havuzun şekillenmesine yardımcı olacaktır. Daha sonraları bükülen çeliklerin zeminlerini hazırlamak için beton püskürtme işlemleri yapılarak kuruması beklenir. Kuruyan betonun etrafından ahşaplar kaldırılarak güverte alanının su seviyesi ayarlanır. Kurulan havuz tesisatlarından sonra, havuzun özelliğini ve rengini ortaya çıkarak döşeme işlemleri profesyonel bir usta tarafından yapılmaktadır. Havuz yapım aşaması sona ermeye yakın kurulan elektrik ve su tesisatının çalışıp çalışmadığını öğrenebilmek içinde teknisyenler havuzun test edilmesini sağlamaktadır. Test edilen havuz bu şekilde kullanıma hazır olacaktır.