Hamam
03 Eyl 2020  /  . mustafa   /   0 Yorumlar

Hamam

Tarihi ve kültürel geçmişi günümüze kadar yansıtan Türk hamam yapım süresinden, son aşamasına kadar her şeyi ile kaliteli ve özenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. İster ticari olarak isterse de kişiye özel olarak tasarlanan hamamlar kültürel yapımızdan dolayı hamama bakıldığı zamanlarda göz kamaştırması gerektirmektedir. Hamamlarda kullanılan malzemeler hem görüntü açısından hem de dayanıklılık açısından kaliteli olması gerekmektedir. Hamamın kullanıma açılmasından sonra aksaklık yaşanmaması için yapım süreci iyi bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir. Tadilat yapılmasına ve hama içerisinde parça değiştirilmesi gibi sorunları yaşamamak ve hamam kullanımı aksatmamak için kaliteli ürünler seçilmeli, yapım aşamaları özenle yapılmalıdır.

Türk Hamamı Nasıl Olmalıdır?

Türk Hamamları Anadolu’da eski tarih dönemlerinden beri kullanılmaktadır. Gelenek haline gelen Türk hamamları eski tarihten bu yana ömürlük kullanılacağından dolayı kaliteli malzemelerden yapılmıştır. Türk hamamları yapısı ve işlemeleri ile göz kamaştırması gerekmektedir. Çünkü ülkemizdeki insanlar bu yerlere büyük önem vermektedir. Hamam yıkanılacak ve temizlenebilecek bir yer olduğundan dolayı mermerlerin iyi seçilmesi ve gözeneklerinin olmaması gerekmektedir. Su kanallarının ise dökülen suyun gidere kadar taşmaması ve gidere gidebilecek şekilde yerleştirilmesi gerekmektedir. Kullanılan mermerin dokusu ve rengi gözleri yormaması gerekmektedir. Mermerler kullanım amacına göre ısıtılmalı hamam tipine göre ısıtıcı seçilmelidir. Kurnaların arasındaki uzaklıklar iyi ölçülmeli ve birbirlerinden ne fazla uzakta nede fazla yakında olmalıdır. Ayrıca musluklar turnadan fazla yüksekte olmaması gerekmektedir.

Türk Hamam Modelleri Ve Fiyatlandırmaları Nasıl Olmalıdır?

Hamam Yapımı

Geçmişten günümüze kadar asırlardır kullanılan hamamlar daha önceleri sağlık açısından ve paklanmak açısından kullanılmaktaydı. Hamam geçmişteki insanlar için vazgeçilmez bir kullanım alanıydı. Günümüze kadar taşınan bu geleneklerde hala devam etmektedir. Hamamlar sadece otellerde değil aynı zamanda kurulumu uygun olan her mülkte yapılabilmektedir. Türk hamam modelleri kişinin zevkine göre de dizayn edilebilmektedir. Piyasada pek çok hamam çeşitleri bulunmaktadır. Ancak bu hamam modellerinin fiyatları malzemelere, yapım aşamasına, hamamın ne kadar büyüklükte olacağına göre değişiklik gösterebilmektedir. Özellikle mermerin kaliteli olması ve el işçiliğinin çok olması fiyatları arttırabilmektedir.  Kullanılacak olan malzemelerden, ısıtma sistemlerine kadar fiyatlandırılmaktadır.