Havuz Bakımı Nasıl Olmalıdır
07 Eki 2020  /  . mustafa   /   0 Yorumlar

Havuz Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Havuz bakımı nasıl olmalı konusunda yapılması gereken bakım işlemleri ikiye ayrılmaktadır. Nitelikli havuz bakım işlemleri ve detaylı havuz bakım işlemleri olarak adlandırılmaktadır. Evlerde, iş yerlerinde ya da sosyal tesislerde kullanılan havuzların düzenli bakımlarının yapılması birçok açıdan gereklidir. Her havuzun kendine özel nitelikleri ve özellikleri olduğundan, kullanışlı ve sağlıklı olması için gereken bakımlar bireysel olarak yapılmamalıdır. Özellikle zarar gören havuzun onarımı ve bakımı için uzman bir desteğe ihtiyaç duyulmaktadır.

Nitelikli Havuz Bakım İşlemleri

Nitelikli havuz bakım işlemleri ile ilgili olarak havuzun hasar gören kısımlarının bakımlarıdır ve her mevsim koşullarında farklı olarak uygulanmaktadır. Yaz mevsiminde havuz bakımı nasıl olmalıdır? Yaz aylarında sürekli olarak kullanılan havuzların bakım işlemleri arasında, havuzun dip zemininin temizlenmesi, su yüzeyindeki kirliliğin yok edilmesi, havuzdaki suyun vakumlu makine ile temizlenmesi, filtre bakımları, hasarlı ya da sızıntıya yol açan kısımların onarımı gibi işlemler bulunmaktadır. Kış aylarından havuz bakımı nasıl olmalıdır sorusunun cevabı işte, su haznesinin vakum makinesi yardımı ile temizlenmesi, elektrik tesisatının kontrolü ve bakımı, su boşaltma filtresinin bakımıdır.

Havuz bakımı bireysel yapılabilecek bir işlem değildir. Gerekli malzemelere ve ekipmanlara sahip firmalardan destek almanız daha sağlıklı ve güvenli havuz kullanımınız için gerekmektedir.

Detaylı Havuz Bakım İşlemleri

Farklı boyut ve yapılarda olan havuzların birçok kısımlarında hasarlar oluşabilmektedir. Bu hasarların giderilmesi için teknik bilgiler kullanılarak detaylı ve kapsamlı bakım ve onarım işlemleri yapılmaktadır.

Detaylı havuz bakımı nasıl olmalıdır öğrenmek için doğru adrestesiniz. Bu işlem için havuz doldurulmadan önce havuz tabanı ve kenarları temizlenerek bütün bölgeye yosun önleyici kimyasallar sürülerek en az 1 saat beklenmelidir. Daha sonrasında havuza temiz su doldurulur ve uygun PH seviyesine getirilerek bir gün beklenmelidir. Bir gün beklemesi gereken havuza çökeltici denilen malzeme atılır ve partiküllerin dibe çökmesi sağlanır. Filtrasyon sistemi devre dışı bırakılır ve bu partiküllerin havuz dışına atılması sağlanır.

Havuz suyu doldurulduktan sonra şok klorlama adı verilen işlem uygulanır. İlk etapta 100 metreküp için 1 kg tablet veya toz halinde olan klor kullanılmaktadır. Sonrasında havuzun filtre sisteminin bağlı olduğu denge tankına yosun önleyici atılmaktadır. Bu işlemler sonrasında havuzun sistemlerinin hepsi çalışır hale getirilerek 24 saat boyunca devam ettirilmelidir.

PH ve klor miktarı kontrol edilip ölçülen havuzda değerler kullanım için uygunsa havuz kullanıma açılmaktadır.

Havuz projeleriniz, tadilat bakım vs konularda bize iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.