Havuz Yapımındaki Önemli Faktörler Nedir?
13 May 2020  /  . mustafa   /   0 Yorumlar

Havuz Yapımındaki Önemli Faktörler Nedir?

Havuz yaptıracak kişilerin aklına gelen ilk soru yapım aşamasında dikkat edilmesi gereken önemli faktörlerin ne olduğudur. Havuz yapımına başlanmadan önce imar kanunlarına uygun olup olmadığını bilmektir. Zemini kazmaya başlamadan bu bilgiyi öğrenmek en doğrusudur. Bu bilgiyi öğrendikten sonra ne tür bir havuz yapılacağına karar verilmelidir. Havuz çeşitlerinin olumlu ve olumsuz yönleri değerlendirilmeli ve sonrasında hazırlıklara başlanmalıdır. Fakat havuz çeşidini düşünürken uzun ömürlü havuzları tercih etmek maddi manevi açıdan doğru olacaktır. Havuzun dolaşım sistemi de çok önemlidir. Isıtma, enerji verimliliği ve arıtma açısından bu faktöre dikkat etmek gerekir.

Havuz yapım aşamasında güvenlik ve koruma da oldukça önemli bir faktördür. Bunun için havuzun düzenli bakımlardan ve dış görünüş estetiğinden geçirilmesi gerekiyor. Bu sayede daha çok beğeni alır ve daha uzun ömürlü olması sağlanır. Çevre konumu da unutulmamalıdır örneğin havuzun gölgelik bir alanda durması isteniyorsa ağaçlıklar ile donatılmalıdır. Tabi ağaçlığın bol olduğu konuma havuzu kondurmak da akıllıca bir fikirdir. Tüm bunlar dikkat edilmesi gereken faktörlerdir ancak bunları incelerken bütçeyi de hesaba katmak gerekir. Çünkü havuz yaptırmak ciddi manada ekonomik büyçe gerektirir.

Havuz Yapımı
Havuz Yapımı

Havuz Yapım Aşamasında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Havuz yapım aşamasında pek çok malzeme kullanılır yani dışarıdan görülüğü gibi bir boşluğun içine su doldurmakla olmuyor. Havuz yapımında kullanılan ilk malzeme betondur. Betondan havuz yapmak ev inşa etmek gibidir zemin kazılır gerekli donanımlar yapılır ve artık havuz olmaya hazır hale getirilir. Beton döküldükten sonra etrafının cam ya da seramik fayanslar ile kaplanması gerekir ki bu da havuzun olmazsa olmazıdır. Beton havuzun tasarımı açısından ön plandadır ve büyük bir dikkat gerektirir.

Havuz yapım aşamasında kullanılan bir malzeme vinil astardır. Vinil astar beton yapılar gibi özgün bir şekilde tasarım oluşturmayı sağlar. Fakat şöyle bir durum var ki vinil astarın düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Her bir değişimde havuz bambaşka bir görünüm kazanır. Havuz yapımında kullanılan bir diğer malzeme ise fiberglas olarak bilinir. Bu malzeme küçük çaplı ve basit havuzlar için idealdir. Fiberglas malzemesinin sunduğu en iyi avantaj büyük onarımlar gerektirmemesidir.

Kaliteli Havuz Nasıl Yapılır?

Kaliteli bir yüzme havuzu yapmak neredeyse bir ev inşa etmeye benzer. Havuzun kaliteli ve uzun ömürlü olması için öncelikle malzeme seçimine dikkat etmeli ve yukarıda faktörlere önem vermek gerekir. Tabi bu etkenler havuzun kaliteli olması için yeterli değildir havuzu yapacak firmanın işçiliği de oldukça önemlidir. Eğer güvenilir ve yaptığı işe önem veren bir firmaysa havuz yüksek oranda kaliteli olacaktır. Havuzun kaliteli olması için yapım aşamalarına da dikkat etmek gerekir.

Havuz yapım aşamaları şu şekilde gösterilebilir; düzen, kazı işlemi, çelik, beton döşeme, ön hazırlık, tesisat, döşeme, elektrik, zemin kaplama, iç kaplama ve havuza dalış ayarlaması. Havuz yapımı toplam 11 aşamadan oluşmaktadır ve her bir adım ayrı bir önemr sahiptir. Bir tanesi atlansa bile havuz kaliteli olamaz. Bahsi geçen yapım aşamalarının her birini kaliteli ve güvenilir firmalar eksiksiz bir şekilde tamamlamaktadır.

Bizi Tercih Edin

Eğer sizler de havuz yaptırmak istiyorsanız ancak kaliteli ve uzun ömürlü olmayacağından endişe ediyorsanız firmamızı güvenle tercih edebilirsiniz. Firmamız çalışanları yenilikçi bir anlayışa sahip olduğu için sizlere kusursuz ve tam da hayallerinize uygun olacak şekilde havuz tasarımı sunuyorlar. Firmamızdan hizmet almak istiyorsanız bizleri dilediğiniz zaman arayabilir ya da ziyaret edebilirsiniz.