Havuz Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
14 Kas 2022  /  . mustafa   /   0 Yorumlar

Havuz Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Bir havuz yaptırmak, ailenize eğlence, dinlenme ve egzersiz için birçok fırsat sunarken evinizin mülk değerini de artırabilir. Ancak bir havuz yaptırmak binlerce liraya mal olan büyük bir iştir, bu nedenle sürece giren çeşitli unsurları ve bunların neleri etkileyebileceğini bilmek önemlidir.

Havuz yaptırmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken yüzme havuzu inşaatının en önemli yönlerinden birkaçına göz atalım.

En İyi Havuz Tipini Seçme

Bir havuz kurmaya karar verdikten sonra, vermeniz gereken ilk kararlardan biri ne tür bir havuz kuracağınızdır. Her türün kendine özgü faydaları vardır, bu nedenle hangisinin sizin için doğru olduğuna karar vermek birkaç faktöre bağlı olacaktır. Bu faktörler, havuzun ticari mi yoksa konut amaçlı mı kullanılacağını, içeride mi yoksa dışarıda mı olacağını, istediğiniz havuzun boyutunu, bütçenizi ve aklınızdaki havuz tasarımını içerir.

Beton Havuzlar

İster doğal peyzajın bir parçası gibi görünen ister tamamen özelleştirilmiş bir arka bahçe vahası gibi görünen bir kurulum yapmak isteyin, beton bir havuz size herhangi bir sayıda benzersiz ve özelleştirilebilir özelliği kurmanıza olanak tanıyan tasarım esnekliği sağlar.

Vinil Havuzlar

Vinil havuzlar püskürtme beton bir tabana sahiptir, ancak yan taraflar çelik duvarlardan yapılmıştır ve özel olarak takılan bir vinil astar ile kaplanmıştır. Vinil havuzlarda özel özellikler de mevcuttur.

Fiberglas Havuzlar

Fiberglas havuzlar prefabrik yapısıyla önceden hazırlanır ve uzman bir ekiple kolay şekilde kurulur. Ancak uzun ömürlü değildir. Diğer havuz türlerine göre daha erken yenilenme gerektirir.

Havuz Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
Havuz Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Havuz Yaptırmada Maliyet ve Bakım Konuları

Havuzunuzun ne kadara mal olacağını değerlendirirken, göz önünde bulundurmak isteyeceğiniz iki faktör vardır. Birincisi, havuzun kurulmasıyla ilgili maliyet, ikincisi ise havuzun zaman içinde bakımının devam eden maliyetidir.

Genel olarak konuşursak, beton havuzların hem kurulumu hem de bakımı daha pahalı olsa da, vinil havuzlardan daha güçlüdür ve zamanla daha iyi dayanır.

İnşaat ve Kurulum Süresi

Havuzların uzun vadede sağladığı eğlence için buna fazlasıyla değse de, kısa vadede havuz kurmak işletmeler veya ev sahipleri için biraz rahatsız edici olabilir.

Farklı havuz tiplerinin her birinin kurulum ve inşaat için ne kadar zaman gerektirdiğini anlamak, hangisinin sizin için en iyi olacağına karar vermenize yardımcı olabilir.

Beton Havuzların Kurulumu

Genel bir kural olarak, beton havuzlar genellikle kurulumu tamamlamak için en fazla zamana ihtiyaç duyar çünkü inşaatın bitmeden önce betonun tamamen kürlenmesi gerekir. Bu kürleme süreci ideal hava koşullarında bile en az 28 gün sürer.

Bir beton havuzu kurarken, işin kapsamına ve projenin karmaşıklığına bağlı olarak, yılın zamanına ve inşaat sırasındaki hava koşullarına bağlı olarak, tamamlanması iki ila dört ay arasında sürebilmektedir.

Vinil Havuzların Kurulumu

Vinil havuzlar için kurulum süreci daha az beton gerektirir, bu nedenle süreç biraz daha hızlı ilerler. Bir vinil havuzun montajı tipik olarak dört ila altı hafta içinde tamamlanabilir. Bir kez daha, süreç, hava durumu ve havuzun boyutu ve seçilen tasarım dâhil olmak üzere diğer birçok faktörle birlikte projenin kapsamına ve karmaşıklığına bağlıdır.

Havuz Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
Havuz Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Havuz Kurulum Süreci

Havuz montajı üç farklı aşamadan oluşan muazzam bir iştir: gerekli tüm izinlerin alınması, arazinin kurulum ve inşaata hazırlanması ve son olarak havuzun yapımı.

Havuz Kurulum İzinleri

Herhangi bir fiziki inşaata başlanmadan önce havuzun kurulacağı ilçe, şehir veya belediyeden uygun izinlerin alınması gerekecektir.

Kurulum için gereken kesin izinler, coğrafyaya, tasarımın kapsamına ve bir dizi başka faktöre bağlı olarak projeden projeye değişebilir. Bu nedenle, havuz kurmanın ayrıntılarını bilen deneyimli bir havuz şirketi ile çalışmak en iyisidir.

Saha hazırlığı

İzinler alındıktan sonra, havuzun kurulması için fiziki hazırlık çalışmaları başlayabilir. Bu süreç, havuz için arazinin kazılması ve derecelendirilmesi dâhil olmak üzere birçok alt adımı içerir ve tasarıma herhangi bir veranda veya ekim alanı dâhil edilir.

Bu adımı tamamlamak, havuzunuzun tam olarak nereye kurulacağını ve onu çevreleyen alanı, veranda ve peyzaj elemanlarının sonunda yaşayacağı alanı size gösterecek kaba bir taslak oluşturur.

Havuz Yapımı

Arazi hazırlandıktan sonra havuz yapımına başlanılabilir. Bu, sürecin en uzun kısmıdır, çünkü birçok adımdan oluşur ve çoğu zaman mümkün olan en yüksek standartların karşılanmasını sağlamak için uzman bir ekibe ihtiyaç vardır.

Kurulumdaki ilk adımlar, havuzun çerçevelenmesini ve gerekli sıhhi tesisatın ve tesisatın kaba kurulumlarının kurulmasını içerir. Daha sonra havuz tipinize bağlı olarak taban veya tüm kabuk için beton dökülür. Beton girdikten sonra, havuz duvarcılığına ve fayans kaplama ve çevre düzenlemesine geçilir.

Çevre düzenlemesi tamamlandıktan sonra havuz ekipmanlarınız kurulur. Bunlar bittikten sonra havuzu sıvanıp suyla doldurabilir. Son olarak, havuzunuzun seviyeleri dengelenir ve yeni havuzunuzun kusursuz çalışır durumda olduğundan emin olmak için son bir inceleme yapılır.