Bahçe Havuzu
22 May 2020  /  . mustafa   /   0 Yorumlar

Bahçe Havuzu

İnsan ihtiyaçlarının sonsuz olduğu günümüz dünyasında herkes bahçeli bir evde oturmak, bu evin bahçesinde de havuzunun olmasını ister. Bu, herkesin hayalinde olan bir güzelliktir. Hoşça vakit geçirebileceğiniz, çocuklarınızın özgürce ve hijyenik bir ortamda eğlenebileceği havuz yapımı meşakkatli bir iş olsa da çok da hayallerden uzak bir şey olmasa gerek. Peki, bahçe havuzu nasıl yapılır?

Havuz zemininin Hazırlanması

Bahçe havuzu inşasına başlanmadan önce havuzun zemini hazır hale getirilmelidir. Bahçedeki havuz alanı küçük bir iş makinası yardımı ile istenen derinlik ölçülerinde hazırlanıp, zemininin tesviyesi yapılır.

Havuz zemininin Düzeltilmesi

Havuz zeminine beton dökülmeden önce zeminin betona hazır hale getirilmesi sağlanmalıdır. Elle kullanılan küçük silindirler yardımıyla yapılan bu işlem zeminin düzgün bir hal almasına yardımcı olmaktadır.

Havuzun Yüzey Döşemesi

Havuzun tabanı düzeltildikten sonra beton dökülmelidir. Bu esnada havuzun iç dizaynında elektrik bağlantısı olacaksa bu tesisatın çekilmesi, gider borularının döşenmesi ve yan taraflara izolasyon malzemesi döşenmesini müteakip yanlara plakalar döşenir ve yüzey döşemesi peyderpey tamamlanır.

Bir Kat Daha Beton Dökülmesi

Yukarıdaki işlemler yapıldıktan sonra bahçe havuzu zeminine bir kat daha beton dökülüp kot alma işlemi yapılmalıdır. Bu işlem yapılırken havuzun kenarlarına yumuşak kıvrımlar döşenmelidir.

Kaplama Malzemesinin Döşenmesi

Havuzun içindeki suyu tutması ve havuza mavi bir renk verilmesi için havuzun içine havuz astarı denilen malzeme döşenmelidir. Bu ürün sayesinde havuzunuz hem güzel bir görünüm kazanacak hem de işlevsel olacaktır.

Kalite Kontrol İşleminin Yapılması

Havuzun tüm inşa faaliyetleri bittiğinde havuz tamamen doldurulur ve birkaç gün dolu olarak bırakılır. Bu süre zarfında havuzun su kaçırıp kaçırmadığı, göze çarpan herhangi bir sorununun olup olmadığı kontrol edilir. Bu süreçte ev halkı havuzu kullanmakta aceleci davranırsa havuzu kullanmakta herhangi bir sakınca yoktur.

Bahçe Havuzuna Yönelik Alınacak Emniyet Tedbirleri

  • Evinizde küçük çocuğunuz varsa havuzun kenarlarına korkuluk yaptırabilirsiniz.
  • Havuzun kenarları, fayans, granit tarzı ürünlerle döşeneceği için kaygan olacaktır. Kimsenin kayıp düşmemesi için havuzun kenarlarına kaymaz paspas döşetebilirsiniz.
  • Havuzun suyunu sık sık değiştirmeseniz bile suyunu sık sık klorlamanız sağlık açısından önemlidir.