Kışın Havuz Neden Dolu Olmalıdır?
08 Eyl 2020  /  . mustafa   /   0 Yorumlar

Kışın Havuz Neden Dolu Olmalıdır?

Kışın havuz neden dolu olmalıdır? Sorusu merak uyandıran sorulardan bir tanesidir. Kışın esen sert rüzgârlardan, soğuklardan ve etrafında havuza zarar verebilecek cisimlerden koruna bilmesi için havuzun dolu olması gerekmektedir. Kışın açık havuzların dolu olması boş olmasından daha iyi olmaktadır. Bunun nedeni ise kışın boş olan havuz sıcak ve soğuk gibi nedenlerden, havuzun içi dolu iken basınçlı olması ve boşaltıldıktan sonra çatlayabilir olmasından dolayı dolu olması tercih edilmektedir. Dolu olan bir havuz, boş olan havuzlardan daha az maliyetli olacağından dolayı dolu olması tercih edilmektedir.

Kışın havuz neden dolu olmalıdır? Boş havuzlar kışın dış etkenlere karşı korunmadığı için daha çabuk zarar görebilmektedir. Bu yüzdende kış ayına geçildiği takdirde havuzların boşaltılamaması gerekmektedir. Kışın bakımı yapılan bir havuzun zarar görmeden yaza açılabilmesi için kışın da havuz temizliğinin ve bakımının da yapılması gerekmektedir. Kışın yapılan bakımlar yaz sezonuna geçildiği sıralarda daha az masraf çıkaracağından dolayı havuzlar dolu bırakılmakta ve bakımları yapılmaktadır.

Kışın Havuzların Dolu Olmasının Faydaları

Havuzlar yaz sezonlarında bakımları ve temizlikleri ile masraflı olabilmektedir. Bu yüzdende kışın kapatılan kavuzlarında masraflı olmaması için bakımlarının düzenli olarak yapılması gerekir. Aksi takdirde kışın bakımı yapılmayan bir havuz yaz sezonunda yüksek maliyetlere sebep olabilmektedir. Bu yüzdende havuzların yaz kış bakımları aksatılmamalı ve kış aylarında ise havuzun dolu olması gerekmektedir. Her bölgenin kış aylarının sertliği değişebilmektedir. Bazı yerlerde kar yağması veya don olması havuzları etkileyebilmektedir. Bu sebep ile kış aylarında don ve kar için alınabilecek önlemleri uygulamak gerekmektedir.

Kışın Havuz Neden Dolu Olmalıdır?

Kışın havuz neden dolu olmalıdır? Kışın havuzların dolu olmasının ve faydalı olmasının sebebi havuzların kışın sert ve zorlu hava koşullarında zarar görmemesidir. Kış havuzlarında sadece sert cisimlerin havuza zarar vermesi ve ağaç yapraklarının dallarının da havuzda leke bırakması da hoş olmayacağı için havuz su ile doldurulmaktadır. Kışın kullanılan havuz kimyasalları ve özel temizlik ürünleri yazın oluşan bakterileri de kökünden temizlemekte ve yaza hijyenik bir havuz sınmaktadır.