Havuz Nasıl Yapılır?
29 Eki 2020  /  . mustafa   /   0 Yorumlar

Havuz Nasıl Yapılır?

Ülkemizde son yıllarda inşa alanına giren yapılarda özel bir nature bulunuyor. Bu natureyi sağlayan en özel ayrıntıyı ise havuz kullanımı oluşturuyor. Çoğu kişi bahçeye havuz nasıl yapılır araştırması yapıyor. Bu araştırma sonuçlarında onlarca içerikle karşılaşıyor. Site bahçelerine, müstakil villalara, hamamlara, parklara ve özel yüzme merkezlerine çok gösterişli havuzlar yapılabiliyor.

Hepsinde aynı uygulama kullanılmasına rağmen havuzları kaliteli, hijyenik ve güvenilir hale getiren tek detayı kullanılan materyallerdeki kalite ortaya çıkarıyor. Havuz yapımında en önemli içeriği havuzu temiz tutacak materyallerin kullanımı oluşturuyor. Bu teknik ise mimarın tasarımındaki özen ve nitelikle belirleniyor.

Bahçelere Havuz Nasıl Yapılır?

Site ve villa bahçelerine prefabrik veya betonarme kullanılarak havuz yapımı gerçekleşebiliyor. Prefabrik havuzların yapımı çok daha kolay olurken, betonarmeden gösterişli bir havuz yapımı daha uzun süren ve meşakkatli bir sürecin ortaya çıkmasına sebep oluyor. Betonarmeden havuz nasıl yapılır konusunda ayrıntılı bilgi edinmek isteyenlere havuz için önce ebatların belirlenmesi gerekiyor.

Yapılacak olan havuzun boyutlarına karar verildiğinde havuzun derinliğine uygun bir alanın kazılması ve bu alana beton atılması gerekiyor. Betonun kurumasının ardından içerisine uygun fayans veya kalebodurun işlenmesi yapılıyor. Özel kalıplar kullanılarak derinlik ve genişlik alanları yapılıyor. Havuzun model ve içeriğine göre elektrik tesisatı ve su tesisatı uygulaması yapılıyor. Son yıllarda tasarlanan havuzlarda havuz suyunu antibakteriyel hale getirecek materyaller de kullanılırken, çok daha steril havuzlar inşa ediliyor.

Havuz Nasıl Yapılır?
Havuz Nasıl Yapılır?

Hamamlara Havuz Yapımı

Türk toplumunda özel bir yeri olan Türk hamamlarında da banyo adı verilen havuzlar bulunur. Bu havuzlara kişiler bir arada girerek, şifa aramaktadır. Bu havuzların tasarımında o bölgedeki suyu kullanmak gerekir. Hamamlarda bulunan ve banyo adı verilen havuzlar için havuz nasıl yapılır konusunda betonarme havuzlarda olduğu gibi tasarlanır cevabını vermek doğru bir cevap olacaktır.

Havuz derinliği ayarlanır ve bölgedeki şifalı suyu kullanabilmek için tesisat hazırlanır. Bu suyun taşmasını sağlamak için havuzun etrafına süzgeçler yerleştirilir. Havuzun taban kısmı ve kenarları mavi ya da istenilen renkte kalebodurla kaplanacaktır. Havuz suyunun dışarı çıkması ise kenarlarda bulunan süzgeçler sayesinde meydana gelecektir.