Beton Havuz Yapımı
30 Eyl 2021  /  . mustafa   /   0 Yorumlar

Beton Havuz Yapımı

Evlerinin bahçesine havuz yaptırmak isteyen kişilerin en çok merak ettiği şeylerden biri de havuz yaptırırken hangi tür materyal kullanılması gerektiğidir. Bilindiği üzere son yıllarda klasikleşen betonarme havuz modellerinin yanı sıra başka havuz modelleri de ortaya çıkmıştır. Biz de bu yazıda havuz yaptırırken en çok tercih edilen betonarme havuzlarla ilgili bilgi vereceğiz. Yazımızın devamını okuyarak beton havuz yapımı hakkında her bilgiye ulaşabilirsiniz.

Beton Havuz Yapımı Süreci

Her ne kadar kolay görünüyor olsa da beton havuz yapımı oldukça zor ve bir o kadar da maliyetli bir iştir. Beton havuz yapımına başlanmadan önce ilk olarak havuz projesinin hazırlanması gerekmektedir. Tabi bunun için de önceden havuzun ne amaçla kullanılacağından ve nasıl bir görünüme sahip olacağından emin olunmalıdır. Proje içerisinde havuzun boyutlarından tesisat ekipmanlarının konumuna kadar her detay bulunmalıdır. Bu şekilde beton havuz yapımından sonra herhangi bir problem ile karşı karşıya kalınmaz.

Proje çizimi tamamlandıktan sonra beton havuz yapımı başlamadan hemen önce belediyelerden imar ruhsatının alınması gerekmektedir. Betonarme havuzlar yasal izin gerektirdiği için ilerleyen süreçlerde sıkıntı doğmaması için mutlaka imar ruhsatının alınması gerekmektedir. Bu ruhsat bir miktar ücret karşılığında alınmaktadır.

Bu ön aşamalar tamamlandığında beton havuz yapımına başlanabilir. Bu noktada havuz yapım firmaları havuzun yapılacağı alana gelerek toprağın türü hakkında bir araştırma yapar ve sonrasında kazım işlemlerine başlar. Havuz yapılacak alanın büyüklüğüne ve toprağın türüne göre hafriyat işlemleri birkaç gün içerisinde tamamlanır. Firmalar bu süreçte gider bağlantıları ve filtrasyon gibi tesisat işlemlerinin yapımını gerçekleştirir.

Daha sonra güçlendirilmiş beton havuz yapılacak alana dökülerek havuzun kaba inşaatı tamamlanmış olur. Daha sonra ev sahiplerinin istekleri doğrultusunda bir tasarım modeli belirlenerek havuzun ince işçiliği yapılır. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra beton havuz yapımı tamamlanmış olur. Bundan sonraki süreçte havuz kullanıma hazır olacaktır fakat ekstra olarak merdiven, koruma vb. ekipmanlar yaptırılacaksa birkaç gün daha havuz yapımı sürebilir. Bundan sonra ev sahiplerinin yapması gereken tek şey havuzun keyfini çıkarmak ve düzenli periyotlarla bakımını yapmaktır.

Betonarme havuz yapımı sizin de göreceğiniz üzere oldukça detaylı bir işlemdir. Bu da betonarme havuzların diğer havuz türlerine oranla daha yüksek maliyetler çıkarmasına neden olmaktadır. Eğer siz de sağlam ve bir o kadar da şık beton havuz yaptırmak istiyorsanız bütçenizi de göz önünde bulundurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hizmetlerimizi incelemek için sosyal medya hesabımıza göz atabilirsiniz.