En sık yapılan havuz bakım hataları
16 Eyl 2023  /  . mustafa   /   0 Yorumlar

Eğer bir havuzunuz varsa düzenli bakım yapmanız gerektiğiniz zaten biliyorsunuzdur. Havuz bakımı için bir uzmanla çalışıyorsanız sorun yok. Ancak günlük ve haftalık bakımlarınızı kendiniz yapıyorsanız en sık yapılan havuz bakım hatalarını öğrenmek isteyebilirsiniz. Eğer içlerinde sizin de yaptığınız havuz bakım hataları varsa neden dikkat etmeniz gerektiği ile ilgili de bilgileri sizin için sunduk.

En Sık Yapılan Havuz Bakım Hataları

1. Alkalinite ve pH Seviyesini Göz ardı Etmek

Ekosistemlerin sağlıklı olması için dengeli bir pH çok önemlidir. Bu aynı zamanda havuzunuz için de geçerlidir. Havuzunuzun pH‘ı düşükse bu asitliği gösterir. Öte yandan, düşük pH alkaliniteyi gösterir. Basitçe söylemek gerekirse, her ikisinden de çok fazlasına sahip olmak havuzunuz için kötüdür.

Dengesiz bir pH’a sahip olmak havuz ekipmanınıza zarar verebilir. Pompa ve filtre, ısıtıcı, vinil astar, kimyasal besleyici ve çok daha fazlası gibi şeyler uygun olmayan pH seviyelerinden zarar görebilir.

Alkalilik veya asitlik sorunları yaşamamanın en iyi yolu havuz suyunuzu düzenli olarak test etmektir. Test sırasında pH’ınızın dengesiz olduğunu belirlerseniz, havuzlarda bunu düzeltmek için kullanabileceğiniz kimyasallar vardır. PH artırıcı ve alkalinite artırıcı gibi ürünler havuz suyunuz için mükemmel pH dengesine ulaşmanıza yardımcı olabilir.

2. Skimmera Havuz Şoku Eklemek

Oldukça küçük olan havuz bakım hataları vardır. Ancak bu onlardan biri değil. Skimmer’ınıza havuz şoku eklemek tehlikelidir. Bunun nedeni havuz şoku ve klorun birleşiminin ölümcül bir gaz oluşturmasıdır. Filtre sisteminizde otomatik klorlayıcı takılıysa ve süzgeçe şok eklerseniz, bu, kimyasalların küçük, kapalı bir alanda birleştiği anlamına gelir.

Temel olarak bu, bunu yapmanın havuzunuzun filtre sisteminde tam anlamıyla bir patlama yaratabileceği anlamına gelir. Bu büyük havuz bakım hatalarından kaçınmanın yolu şok eklerken üreticinin talimatlarına uymaktır. Ayrıca her zaman uygun güvenlik donanımını giymelisiniz.

En sık yapılan havuz bakım hataları
En sık yapılan havuz bakım hataları

3. Yüzme Havuzunu Gündüz Şoklamak

Havuzunuzu şoklamak, cildi ve gözleri tahriş eden kloraminlerden kurtulmanıza yardımcı olur. Dengeli bir klor seviyesi elde etmenize yardımcı olur.

Havuzunuza gündüzleri şok uyguladığınızda şokun etkisini azaltırsınız. Bunun nedeni güneşin stabil olmayan kloru yakması ve istediğiniz hedefe ulaşamayacak olmanızdır. Havuz bakım bütçesine bağlı kalmaya çalışıyorsanız, yalnızca ihtiyacınız olduğu kadar şok kullandığınızdan kesinlikle emin olmak istersiniz. Bunun çözümü olarak havuzunuzu geceleri şoklayın. Bunu haftada bir kez yapmak ideal olandır.

4. Havuz Filtre Sistemini Her Gün Sekiz Saatten Az Çalıştırmak

Havuz filtre sisteminizi günde en az sekiz saat çalıştırmayı ihmal etmek oldukça küçük havuz bakım hatalarından biridir. Bununla birlikte, çalıştırılmasına izin vermezseniz işini yapamaz.

Havuz filtrenizi yeterince çalıştırmazsanız, yaratıklar ve kirletici maddeler havuzunuzda daha belirgin olacaktır.

Bu sorunu çözmek için havuz filtrenizi ve pompanızı her gün en az sekiz saat çalıştırdığınızdan emin olun. Havuzunuzun boyutu, filtrenizi çalıştırdığınız ideal süreyi değiştirebilir, ancak çoğunlukla bu, havuzunuzun tüm suyunun filtrelenmesi için yeterli süreye izin vermelidir.

5. Havuz Suyuna Doğrudan Şok Vermek

Havuzunuza havuz şoku eklediğinizde, temelde konsantre kloru eklemiş olursunuz. Yüksek konsantrasyonlarda klor temas ettiği her şeyi beyazlatabilir.

Bu hatadan kaçınmanın yolu, kimyasalın her zaman su dolu bir kovada önceden çözülmesidir. Bu, şokun suda daha eşit şekilde dağılmasını sağlar. Bu havuz duvarlarınızı ve zemini korur. Havuzunuzda çatlaklar görüyorsanız muhtemelen yükseltme zamanı gelmiştir. Kovaya her zaman kimyasallardan önce su koymanız gerektiğini unutmayın. Bunun nedeni, önce kimyasalların eklenmesinin tehlikeli bir sıçramaya yol açabilmesidir.

En sık yapılan havuz bakım hataları
En sık yapılan havuz bakım hataları

6. Havuzu Fırçalamamak

Havuzunuzu süpürdükten sonra fırçalama işlemine geçmelisiniz. Bunu yapmak için havuz fırçası kullanın ve ulaşılması en zor alanları hedefleyin. Bunlar su hattı, basamaklar ve merdivenler, merdiven arkaları, köşeler ve yarıklar gibi şeylerdir. Bunu yaptığınızda yosunları ve diğer istenmeyen maddeleri kontrol altında tutmuş olursunuz. Havuzunuzu her hafta veya ihtiyaç duyduğu sıklıkta fırçalayın.

7. Yosun Sorununu Otomatik Havuz Temizleyiciyle Çözmeye Çalışmak

Havuz yosunu sorunu yaşamak hiç eğlenceli değil. Bir yosun sorunuyla karşılaştığınızda robotik temizleyicinizi çalıştırmak inanılmaz derecede caziptir. Maalesef bu kötü bir fikirdir.

Otomatik temizleyici, döküntüleri ve yosunları yukarı doğru iterek ağ torbayı tıkar. Bu, havuzunuzdan kaldırılmadığı anlamına gelir.

Yosunlarla baş etmek için manuel süpürgeyi kullanmanız gerekir. Bunu yaparken ya tahliye tapasını çıkardığınızdan ya da filtrenizi “atık” konumuna getirdiğinizden emin olun.

8. Havuz Filtresini Çok Sık Geri Yıkamak

Havuzunuzu geri yıkamak önemlidir ancak bunu çok sık yapmak istemezsiniz.

Aşırı geri yıkamayı önlemek için filtre tankınızdaki basınç göstergesine dikkat edin. Optimum filtre performansı için uygun taban çizgisi 10 ila 15 psi arasındadır.

Yüzme havuzuna sahip olmak hayatın en büyük lükslerinden biridir. Rahatlamanın, ailenizle vakit geçirmenin ve egzersiz yapmanın harika bir yoludur. Bununla birlikte, bir havuza sahip olmanın maliyetlerinden biri de bakımının düzgün şekilde yapılmasının zaman, enerji ve para gerektirmesidir.

Havuz bakım hatalarından kaçınmak ve tertemiz bir havuza güvenle sahip olmak için Avrasya havuz ekibine güvenebilirsiniz. Bakım işlemleri ve daha fazlası için bizimle iletişime geçin.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir