Havuz Nasıl Yapılır
07 Ara 2020  /  . mustafa   /   0 Yorumlar

Havuz Nasıl Yapılır?

Günümüzde birçok insanın yaşam alanlarında olmazsa olmazı olarak adlandırdığı havuzların nasıl yapıldığını herkes merak ediyor. Havuz Nasıl Yapılır merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. İster bahçenize, isterseniz de farklı yaşam alanlarınıza yüzme havuzu yaptırmak için bir alana sahip olmanız yeterli olacaktır. Hem eğlence hem spor hem de görsel amaçlı olarak kullanılan havuzlar artık hayatımızın vazgeçilmezi noktasına gelmiş durumda. Suyun insana verdiği rahatlama hissi ve mavi rengin insanda yarattığı huzuru artık herkes evlerinde, özellikle bahçelerinde arıyor.

Havuz yapımı sanıldığının aksine basit ve kısa süren bir işlemdir. Boş bir alana sahip olan herkesin elinin altında bir havuz elde etmesi oldukça kolaydır. Sahip olunan boş alana ve istenilen havuzun boyutuna karar verildikten sonra zeminin hazırlanması, beton dökülmesi, havuz astarının kaplanması ve çevre dekorasyonunun tamamlanmasıyla siz de kısa sürede bir havuza sahip olabilirsiniz. Bu yazımızın devamında Havuz Nasıl Yapılır inceleyeceğiz.

Havuz Nasıl Yapılır?

Zemin Hazırlanması

Bir havuza sahip olmak için ihtiyacınız olan ilk şey bir alan olacaktır. Özellikle bahçenize bir havuz yaptırmak istiyorsanız öncelikli olarak alanınızın büyüklüğüne göre bir havuz planı oluşturmalısınız. Sonrasında yapılması gereken işlem havuzun yapılacağı zeminin hazırlanması olacaktır. Havuz Nasıl Yapılır başlangıcında bir zemin belirleniyor ve bu zeminin işinde uzman kişiler tarafından bir kepçe yardımıyla kazma işlemi başlıyor. Zemin kazma işlemi yapılması planlanan havuzun büyüklüğüne göre gerekli makineler yardımıyla yapılabiliyor.

İstenilen boyutta bir zemin kazıldıktan sonra sıradaki işlem olan zeminin düzeltilmesine geçiliyor. Bunun için kullanılan birçok alet mevcut. El ile kontrol edilebilen bir silindir yardımıyla zeminin düzeltilmesi işlemi beton dökümünden önce yapılıyor. Beton dökmeden önce zeminin düz ve istenilen ölçülerde olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

Düzleştirme işleminin ardından zemine beton dökme işlemine geçiliyor. Beton dökme işlemi sırasında aynı zamanda havuz alanının kenar ve köşelerine izolasyon sağlaması amacıyla esnek plakalar yerleştiriliyor.

Zemine beton dökme işlemi sırasında gerekli olan su, gider ve elektrik aksamları da alt yapı çalışmaları ile tamamlanıyor. Bu işlemlerin bu noktada gerçekleştirilmesi gerekiyor, Havuz Nasıl Yapılır sonrasında herhangi bir alt yapı çalışmasına gerek kalmaması için tüm su, gider ve elektrik aksamlarının tamamlanması bu noktada gerçekleşiyor.

Havuz Nasıl Yapılır
Havuz Nasıl Yapılır

Kalite Kontrol Süreci

Beton dökme işleminin ardından sıra havuz astarına geliyor. Havuz astarı olarak bilinen kaplama malzemesi havuzun kaplanmasını ve havuza istenilen rengi vermeye yarıyor. Bu kaplama malzemesi Havuz Nasıl Yapılır maliyetini düşüren, basit gibi görünen ama havuza renk veren, havuz suyunun içeride kalmasına yarayan vinil bir malzemedir.

Havuzun kaplaması bittikten sonra kalite kontrol süreci başlar. Bu noktada havuzun içi su ile doldurulur ve herhangi bir sızıntı söz konusu olup olmadığı kontrol edilir. Tabi ki sabırsızlanan ev sakinleri bu noktada havuzu kullanabilirler, fakat tüm kontrol işlemlerinin bitmesinin beklenmesi her zaman daha sağlıklıdır.

Kusursuz ve daha kullanışlı bir havuz elde etmek için havuzun etrafını çevreleyecek olan malzemenin suya ve güneşe dayanıklı olduğuna dikkat etmek gerekir. Çevre düzenlemesi bir havuzun olmazsa olmazıdır. Bu aşamada havuzun çevresi suya dayanıklı rabıtalar ile havuzun etrafı deck kaplanır.

Havuzun etrafı da suya dayanıklı rabıtalar ile kaplandıktan sonra artık her şey sizin zevkinize ve tarzınıza kalmış şekilde dekore edilebilecek konuma gelmiş olur. Sırada havuzunuzun etrafını çevreleyecek mobilyaları seçmek olacaktır. Özellikle açık alanda kullanacağınız havuzların mobilyaları için suya ve güneşe dayanıklı malzemelerden oluşan mobilyaları tercih etmenizi öneririz.

Hizmetlerimizi incelemek için sosyal medya hesabımıza göz atabilirsiniz.